Choď na obsah Choď na menu
 


Zac Efron(Troy Bolton)

02.09.2007

Zac Efron

ObrazekCelé meno:Zachary David Alexander Efron

Dátum narodenia:18.10.1987

Miesto narodenia:San Luis Obispo,California,USA

Znamenie:Váhy

Profesia:Herec

Výška:1.79m

 

 

Životopis:

Americký herec:Zac Efron sa narodil v San Luis,Obispo v Californii,18.oktobra 1987.Rodičia sú David Efron a Starla Baskett.Keď mu bolo 11 rokov jeho roadičia si všimli jeho schopnosti v speve a tak Zac začal brať lekcie spevu a po prvý krát si zahral v muzikále Gypsy.Dostal role v hrách:Peter Pán,The musicman,Mame,Little Shope of  Horrors.Na strednej škole si všimla jeho potenciálu učitelka Dramatických umení a kontaktovala svojho priatela filmového agenta,tak Zac začal v niekolkých seriáloch a to ho posunulo do televízie.V rokoch 2004/2005 ztvárnil Camerona Bale v seriály od WB Summerland.Za rolu vo filme Miracle Run(2004) dostal pochvalu kritikov.Dalším filmom bol Derby Stallon(2005) ktorí mal problém s distribuciou a dostal sa do kín až v roku 2006.V roku 2006 hrál aj v megahite High school musical,ktorý videlo približne 38 milionov divákov v USA.Vela ludí bolo zmetených jeho spevom v HSM.Zac Efron nemohol zaspievať vyššie tony a tak niektoré songy boli zmiešane s hlasom speváka Audrew Seeley.Druhé pokračovanie tohto filmu je naplánovane na koniec roku 2007 ale predtým sa Zac objaví v roli Linka Larkina vo velkorozpočtovom muzikály Hairspray.

Filmografie:

HSM3....Troy Bolton (2008)

Hairspray....Link Larkin (2007)

HSM2....Troy Bolton (2007)

HSM.....Troy Bolton (2006)

The Derby Stallion....Patrick McCardle (2005)

Summerland....Cameron Bele (2004)

Miracle Run....Steven Morgan (2004)

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.