Choď na obsah Choď na menu
 


Vanessa Anne Hudgens(Gabriella Montez)

02.09.2007

Vanessa Anne Hudgens

ObrazekCelé meno:Vanessa Anne Hudgens

Dátum narodenia:14.12.1988

Miesto narodenia:Salinas,California,

USA

Znamenie:Strelec

Profesia:Herečka a spevačka

Výška:1.64m

Prezývky:Nessa,Van, Baby V, Vanney

Rodičia:Greg a Gina Hudgens

Súrodenci:Mladšia sestra Stella

Domáce zvierata:Pes-Shadow,1-korytnačka,rybyčky a zajac

Obľúbená farba:Červená

Obľúbené jedlo:Sushi a čokoláda

Záľuby:Spievanie a tancovanie

Obľúbené ročná obdobie:Leto

Školský predmet:Prírodoveda

Životopis:

Vanessa Anne Hudgens se narodila 14.decembra 1988 v Salinas, Californii. Je filipinsko-čínský-portorikánský irský a americko indiánského povodu.Jej rodičia boli muzikanti v Big Band Era.Jej kariéra začala v muzikálnych divadlach keď jej bolo 8.Hrala role ako napríklad:Evita, Carousel, The Wizard of Oz, The King a I, The Music Man, Cinderella, a Damn Yankess. Vanessa milovala divadlo a jej kamarátka sa postarala o zlom v jej kariére.Jedného dňa sa jej kamarátka z divadla  nemohla dostaviť na natáčanie reklamy a tak Vanessa išla na miesto nej.Bol to štart do sveta reklám.V roku 2003 si zahrala vo filme Trinástka.V lete 2004 prišiel další film(Thunderbirds).Potom začinala vo všeliakych show napríklad:Quintuplets a The Brothers Garcia, a dostávala ďalšie role u spol. Disney napríklad:Corrie on The Suite Life of Zack & Cody on Disney.V roku 2006 zužitkovala svoj talent (hranie,spievanie a tancovanie) v muzikály High School Musical.Vo svete sa stal veľmi obľúbenym.Vďaka High school musical dostala šancu na nahrávanie svojho prvého CD so spoločnosťou Hollywood Records !jej CD obsahuje pop, rock, electroniku a R&B.CD sa volá "V" a bolo vydané 26.xx.2006.Prvá pesnička z tohto albumu je "Come Back to Me".

Filmografie:

HSM3....Gabriella Montez (2008)

HSM2...Gabriella Montez (2007)

HSM....Gabriella Montez (2006)

Kept Man....Corrie (2006)

Drake and Josh....Rebecca (2006)

Quintuplets....Carmen (2005)

Thunderbirds....Tintin (2004)

The Brothers Garcia....Lindsey (2004)

Thirteen (Trinástka)....Noel (2003)

Robbery Homicide Division....Nicole (2002)

Had (2002)

Still Rocking....Tiffany (2002)

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

film

(Patrícia Kmeťová, 24. 10. 2009 12:54)

Rada by som mala dvd hsm2 lebo sa my páči film